Marka Başvurusu Evrakları - Asya Patent

Marka Başvurusu Asya Patent

Teknolojik gelişmeler ve beraberinde öne çıkan buluşlar sayesinde icat edilen ürünlere yönelik markalaşma ihtiyacı hem firmaların ilerlemesini sağlamakta hem de insanlığa fayda sağlayan girişimlerin artmasını teşvik etmektedir.

Marka Başvurusu Evrakları - Asya Patent
Marka Başvurusu Evrakları - Asya Patent

Herhangi bir buluşun yapılması halinde marka edinme ihtiyacı da doğal olarak oluşmaktadır. Bu doğrultuda yapılması gereken ilk şey tüzel ve gerçek kişilerin veya firmaların ya da işletmelerin Türk Patent Enstitüsü ile iletişime geçmesi gerektiğidir. Türk Patent Enstitüsünün belirlemiş olduğu istenen evraklar sayesinde marka başvurusu evrakları tam olanlar başvuru yapılabilmektedir.

Marka Başvurularının Sonuçlanması Ne Kadar Sürer? - Asya Patent
Marka Başvurularının Sonuçlanması Ne Kadar Sürer? - Asya Patent

Marka başvurusu yapılması için istenen evraklarda eksiklik olmaması gerekir. Herhangi bir belgenin eksik olması durumunda kurum tarafından verilen süre en fazla 2 ay olarak bilinmektedir. 2 ay içinde istenen belge tamamlanmaz ise yapılan başvuru iptal olur.

Bir Ürün İçin Marka Nasıl Alınır?

Herhangi ürün veya bir ürün için marka nasıl alınır sorgulamasına yönelik öncelikle yapılması gereken işlemin marka tescil başvurusu olmasıdır. Marka tescil başvuruları ise Türk Patent ve Marka Kurumu dâhilinde yapılabilmektedir. Gelişen teknoloji sayesinde başvuru şekli belgelerin elden teslim edilmesi ile veya online şekilde de yapılabilmektedir.

Telefon:

0 212 640 90 39

0 212 640 90 59

0 545 640 90 39

0 532 250 07 41

Marka tescil başvurusu ve marka oluşumu açısından aranan ilk şart ise ticari işletme olmasıdır. Fakat aynı işletmeye veya şirkete ait olan farklı isimde markalar mevcut durumda ise her marka için ayrıca bir marka tescili alınması gerekmektedir. Köklü firmalar açısından marka başvuru yapmak, tescil yapabilmek çok önemlidir. Çünkü marka tescili beraberinde üretilen ürünlerin kalitesi de ayrıştırılabilmektedir. Ürüne yönelik gözetilen haklar ve marka yapısını ayırt edici önemli durumlar da oluşur.

Bir Ürün İçin Marka Nasıl Alınır? - Asya Patent
Bir Ürün İçin Marka Nasıl Alınır? - Asya Patent

Marka Başvurusu Evrakları İletişim

Marka başvurusu evraklarınızı  Asya Patent Ofisi uzman ekibiyle birlikte tamamlayarak başvurunuzu yapabilirsiniz.

Marka başvurusu

Marka Başvurusu Evrakları

1 Yorumlar

  1. Marka başvurusu yapılması için istenen evraklarda eksiklik olmaması gerekir. Herhangi bir belgenin eksik olması durumunda kurum tarafından verilen süre en fazla 2 ay olarak bilinmektedir. 2 ay içinde istenen belge tamamlanmaz ise yapılan başvuru iptal olur.

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski