Almanya`da Yüksek Lisans Yapmak

Almanya`da Kariyer Yapmak

Almanya’da yüksek lisans yapmak istiyorsanız, öncelikle Almanya’daki üniversitelerin yüksek lisans programlarına başvurmanız gerekiyor. Bu başvuru sürecinde genellikle bir lisans diploması ve İngilizce ya da Almanca dil yeterliliği belgesi gerekiyor. Studiewell bu süreçte öğrencilere danışmanlık yapmakta, barınma konusunda yarımcı olmaktadır. Studiewell eğitim kariyer ve danışmanlık firmasının Almanya’daki temsilcilerinin verdiği bilgilere göre, üniversiteler genellikle ücretsiz eğitim sunarlar, ancak bazı üniversiteler yüksek lisans programları için ücret talep edebilirler.
Almanya`da Üniversite Okumak  - Studiewell Kariyer Danışmanlık
Almanya`da Üniversite Okumak  - Studiewell Kariyer Danışmanlık

Almanya’da Yüksek Lisans Başvuru ve Kabul Şartları

Almanya’da Master başvurusu yapabilmek için lisans mezunu olmanız ya da son sınıfta olmanız yeterlidir.
Almanya’da Master için aşağıdaki şartları yerine getirmeniz gerekmektedir:
• Lisans not ortalamanız 2,50 ve üzeri olmalıdır. Lisans not ortalamanız 2,50 ve altı olması durumunda şartlı kabul ile devam edebilirsiniz, 2,50’nin altında öğrenci kabul eden üniversiteler de vardır.
• Mezun olduğunuz bölümle ilgili Master yapabilirsiniz.
• Motivasyon mektubu ve hocalarınızdan alacağınız referans mektupları kabul almanızda etkili olmaktadır.
• 4 yıllık bir diplomaya sahip olmanız gerekmektedir.
Almanca bölümleri tercih edecekseniz TestDAF skoru gerekiyor. Şartlı kabul alarak Almanca eğitimine başlayabilir, gerekli dereceye ulaşınca Master eğitiminize başlayabilirsiniz. İngilizce Master yapacaksanız da TOEFL, IELTS, GMAT, GRE gibi skorlar gerekmektedir. 

Sizler de Almanya’da yüksek lisans yapmayı düşünüyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gerek Türkiye’deki gerekse de Almanya’daki ofislerimizden güvenilir bilgileri alabilirsiniz. Şirketimizin Almanya ofisleri oradaki barınma, kurs, üniversite tercihi vb. ihtiyaçlarınızı karşılamaktadırlar. Yüksek lisans eğitim süresi genellikle 2 yıl sürer. Almanya’da yüksek lisans yaparken, dil becerilerinizi geliştirmek için Almanca kurslarına katılmanız önerilir. Ayrıca, üniversite içinde veya dışında staj yaparak, iş tecrübesi kazanabilirsiniz. Almanya’da yüksek lisans eğitimi almak için başvuru süreleri ve gereksinimleri üniversiteler arasında farklılık gösterebilir. Bu nedenle, başvuru yapacağınız üniversitenin web sitesindeki bilgileri dikkatle okumanız önerilir.

Almanya`da Ücretsiz Yüksek Lisans

Almanya’da üniversiteler genellikle ücretsiz eğitim sunarlar ve bu kapsamda yüksek lisans programları da ücretsizdir. Ancak, bazı eyaletlerde üniversiteler yüksek lisans eğitimi için ücret talep edebilirler. Bu nedenle, başvuracağınız üniversitenin web sitesindeki bilgileri dikkatle okumanız önerilir. Almanya’daki üniversitelerde  yüksek lisans yapmak isteyen uluslararası öğrenciler, bazı üniversitelerin İngilizce olarak sunulan programlarına da başvurabilirler. Ancak, Almanca bilen öğrenciler, daha fazla seçenek ve fırsatlar için Almanca olarak sunulan programlara da başvurabilirler. Studiewel uzmanlarının verdikleri bilgilere göre; Almanya’da yüksek lisans programlarına başvuru süreci ve gereklilikleri her üniversiteye göre değişebilir. Başvuruda genellikle bir lisans diploması ve dil yeterlilik belgesi istenir. Ayrıca, bazı programlar için ek koşullar da olabilir. Yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin ayrıca yaşam maliyetleri, konaklama, sağlık sigortası gibi konulara da dikkat etmeleri gerekir. Bu konular hakkında daha fazla bilgi almak için Almanya’daki üniversitelerin uluslararası öğrenci ofisleri veya Almanya’daki Türk konsolosluklarına başvurabilirsiniz.

Almanya'da Yüksek Lisans Yapmak - Studiewell Eğitim Danışmanlık
Almanya'da Yüksek Lisans Yapmak - Studiewell Eğitim Danışmanlık

Studiewell ile Yüksek Lisans

Almanya`da birçok anlaşmalı olduğu kurum ile sizin bütün taleplerinize cevap verecek Studiewell eğitim danışmanlık firmasıyla hemen iletişime geçebilirsiniz. Hem yüksek lisans yapıp hem de çalışma imkanlarını kaçırmayın. Yüksek lisanstan sonra oturum almak daha da kolay olmaktadır.

Telefon:

0552 817 62 52

0216 349 34 09

Merkez Adresi:

Osmanağa Mah. Kuşdili Cad. H. Fazlıoğlu İş Merkezi No:19 K:3 D:10 Kadıköy, İstanbul

1 Yorumlar

  1. Bu başvuru sürecinde genellikle bir lisans diploması ve İngilizce ya da Almanca dil yeterliliği belgesi gerekiyor

    YanıtlaSil
Daha yeni Daha eski